Persoonlijker

Historie van der Linde Catering + Evenementen

Van der Linde Catering + Evenementen heeft in 50 jaar veel bereikt. Tegenwoordig zijn we op een brede markt actief met onze kernactiviteiten eten, drinken en gastvrijheid. De partycatering op locatie, vormt nog steeds het grootste deel van het bedrijf. De evenementenbranche wordt bediend op tal van locaties in de Randstad, zoals theaters, musea en congres- en evenementenlocaties waar Van der Linde Catering + Evenementen vaste partner is. Daarnaast hebben wij verschillende participaties in zusterbedrijven en beschikken wij over een moderne, gecertificeerde productiekeuken met een capaciteit tot 10.000 maaltijden per dag. De historie achter de concepten van onze succesvolle cateringorganisatie geeft een goed beeld van onze focus op continuïteit, kwaliteit en de flexibiliteit die we al decennia lang in onze genen hebben verweven.

  • In 1962 opende de familie Van der Linde een van de eerste broodjeszaken in Rotterdam. Midden in het centrum aan de Karel Doormanstraat werd de lunchroom een begrip onder vele bekende Rotterdammers en gasten van buiten Rotterdam.
  • In 1974 werd het miljoenste belegde broodje verkocht. In die periode werden ook de eerste cateringactiviteiten uitgevoerd met het bezorgen van lunches en overwerkmaaltijden bij kantoren in de stad. Dit tijdperk wordt gekenmerkt als de culinaire revolutie vanwege de buitenlandse keukens die de Hollandse pot beïnvloeden zowel in restaurants als aan de eigen keukentafel. Van der Linde besloot verder te groeien en een zelfbedieningsrestaurant te openen in een groot kantorencomplex aan de Westblaak in Rotterdam.
  • Eind jaren zeventig werd de belangrijke keuze gemaakt om ook partycatering aan de activiteiten toe te voegen. Een goede zet, want met de doorbraak van de evenementenmarkt in de jaren tachtig, groeide de sterke positie van het bedrijf in de Rotterdamse markt. Midden jaren ‘80 verhuisden Van der Linde voor de derde keer en opende een luxe traiteurwinkel annex croissanterie met partycatering aan de Oude Binnenweg.
  • In 1992 besloot Van der Linde de horecazaken te verkopen en alleen door te groeien op de partycateringmarkt. Het bedrijf verhuisde naar een bedrijventerrein aan de rand van Rotterdam. In de jaren daarna groeiden de activiteiten sterk en moest Van der Linde opnieuw op zoek naar een ruimer bedrijfspand.
  • Uiteindelijk heeft Van der Linde Catering + Evenementen in 2008 een eigen, duurzaam nieuwbouwpand gerealiseerd van 2000 m2 waarmee we door kan blijven groeien in de komende decennia.

 

  • In 2013 is Van der Linde Catering + Evenementen de samenwerking aangegaan met de Haagse Cateraar Boenk Catering. Deze samenwerking is gebaseerd op het krachtige netwerk van Boenk Catering in de regio Den Haag en de kwalitatief hoogwaardige productie en uitvoering van Van der Linde Catering + Evenementen vanuit haar moderne ISO gecertificeerde productiecentrum, centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag.

 

  • Nederland werd op 24 en 25 maart 2014 bezocht door 58 wereldleiders, 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten tijdens de Nuclear Security Summit. Het is de grootste top die ooit in Nederland is georganiseerd. Waar wij, van Van der Linde Catering + Evenementen de trotse cateraar mochten zijn.